top of page
  • Poza scriitoruluiCristina Mihai

Recenzie | "Terapie pe salteaua de pilates" de Emilia Toma

Oricâtde multe lucruri au rămas neterminate, oricâte lipsuri sau imperfecțiuni aș avea, le iubesc. Și mă iubesc pe mine.

- Carlos L’Abbate


"Terapie pe salteaua de pilates" este o carte foarte potrivită atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Confesiunile nu sunt făcute în cabinetul unui psiholog, așa cum v-ați putea aștepta, ci în sala de fitness, între două exerciții :). Am fost cucerită de această carte de la primele pagini, iar ilustrațile de la începutul capitolelor sunt superbe.



Sunt povești de viață, reale, deși modul în care Emilia a ales să le așterne pe hârtie poate să le schimbe un pic, dar esența este păstrată.

  • Nicoleta este o fostă damă de companie care a ales să se căsătorească din interes

  • Miruna are o relație care scărțâie și nu are cu cine să vorbească

  • Gabi se complace într-o relație toxică și abuzivă

  • Cristina nu are parte suficient de atenția soțului deși ea este superbă

  • Eliza nu știe cum se “manifestă” dragostea adevărată

  • Antonia este o mămică care descoperă că iubitul preferă să caute pasiunea în altă parte

  • Dorina rămâne însărcinată din greșală

  • Loredana are un iubit care se uită mereu după alte gagici

  • Carmen este femeie și mamă, dar care a rămas fără pasiunea soțului

  • Mihaela suferea că este plinuță

  • Andreea nu are curajul să discute despre sex cu iubitul ei

  • Claudia este complexată de felul în care arată

  • Ioana care decide că iubirea merită orice sacrificiu… sau cel puțin așa am văzut eu povestea ei 😊


Nu te învinovăți pentru ce vrei și nu sta multacolo unde ești nevoită să ceri. Du-te și îndeplinește-ți dorințele!


Mi-a plăcut mult modul sincer și deschis în care sunt expuse poveștile fetelor. Autoarea a decis să fie uneori brutal de sinceră și nu a omis nimic, iar eu o admir pentru curajul pe care l-a avut.


Deși Emilia ne spunea despre cartea ei că “este inspirată din fapte reale, iar poveștile imagínate sunt, la rândul lor reale, chiar dacă nu s-au întâmplat în contextul pe care l-am creat în Terapie pe salteaua de pilates. Altfel spus, unele întâmplări au fost trăite exact așa cum le veți citi, iar altele au fost exagerate pornind de la realități care au ajuns la mine altfel decât prin intermediul femeilor care mi-au povestit despre ele”, la sfărșit ajungi să te întrebi dacă nu este chiar ea în spatele poveștilor și asta datorită modului foarte realist în care este scris romanul.


Tot ea ne spune în carte că “Terapie pe salteaua de pilates nu este o carte pe

care o închizi cu zâmbetul pe buze”… nu știu cum să vă spun asta, dar ultima poveste (care este și preferata mea), m-a lăsat fix cu zâmbetul pe buze :).


Nu-mi plac poveștile, dar am zis să acord o șansă acestei cărți și nu am regretat. Cartea se citește în doar câteva ore, poveștile sunt amuzant "împachetate" deși unele dintre ele sunt foarte triste, modul de a scrie al autoarei este ușor și cursiv astfel că nici nu îți dai seama când ai terminat de citit cartea.


Cartea are două coperți, în funcșie de preferințele voastre, și poate fi comandată de pe Libris sau de pe Cărturești.


Emilia Toma s-a născut în 1989 și a terminat un master de Sondaje de Opinie, Marketing şi Publicitate în cadrul Facultăţii de Sociologie de la Universitatea Bucureşti.


A cochetat un timp cu jurnalismul, iar de şapte ani lucrează în cercetare de piaţă, domeniu pe care l-a părăsit în 2015, când a profesat ca antrenoare de fitness timp de doi ani, deviere profesională în lipsa căreia cartea de faţă nu ar fi existat.


În 2020 publică primul ei proiect literar, o carte de debut prin care Emilia vrea să facă loc următoarelor două cărți pe care le are în plan şi pentru care a avut nevoie să își facă puțin curaj.


Următoarea carte se va numi "Terapie pentru o cauză pierdută" și este în curs de apariție.


Nota mea: 5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Lectură plăcută!





Postări conexe

Afișează-le pe toate
bottom of page