top of page
  • Poza scriitoruluiCristina Mihai

Recenzie | "Shadow Sands" de Robert Bryndza (Kate Marshall #2)

Kate Marshall s-a întors!

Deși mulți cititori ar putea fi mai familiarizați cu remarcabila serie Erika Foster a lui Robert Bryndza, eu am devenit o fană a lui Kate Marshall. “Shadow Sands” este cea de-a doua carte din seria cu același nume și reușește să păstreaze același nivel de emoție și tensiune ca în primul roman, "Nine Elms".Acțiunea din “Shadow Sands” are loc la aproximativ doi ani după evenimentele din "Nine Elms". Kate și fiul ei Jake, care acum are 16 ani și se confruntă cu probleme specific vârstei, decid să își petreacă weekendul făcând scufundări. Cum ghinioanele se țin scai de Kate, distracția le este întreruptă atunci când dau peste un cadavru la 20 de metri adâncime.


Poliția preia cazul imediat, dar fiind un fost detectiv de poliție, Kate își dă seama că ofițerul care se ocupă de această anchetă ar putea să nu fie la înălțimea provocării. Mama tânărului decedat este convinsă că băiatul ei nu s-a înnecat din greșală și nici nu s-a sinucis (fiind campion la natație), iar Kate este de accord să investigheze “cazul” după ce identifică mai multe discrepanțe între declarațiile martorilor și autopsie.

"The phantom fog killer" există sau e doar un mit local?

Cu doi ani în urmă, Kate și asistentul ei Tristan, au decis că vor continua activitatea lor de la Universitate, deși aveau posibilitatea de a deveni detectivi privați cu normă întreagă. Implicarea lui Kate declanșează un lanț de evenimente pe parcursul anchetei.


Pe măsură ce ancheta continuă, Kate și Tristan își desfășoară propriile cercetări, însă corupția din poliție cât și influnța celor bogați au un rol mare în ceea ce privește rapiditatea cu care este rezolvat cazul.


O simplă dispariție conduce ancheta într-o direcție nedorită, iar toate indicile duc către un criminal în serie care a acționat liber timp de peste 3 decenii.


Pe lângă misterul din prim-plan, vom afla mai multe despre Kate, Tristan și chiar Jake. Vedem cum Kate continuă să se ocupe de problemele ei cu alcoolul și cum se schimbă relația ei cu Jake pe măsură ce acesta crește.


Aflăm mai multe despre cine este Tristan, pe lângă faptul că este asistentul de cercetare al lui Kate. De asemenea, Jake devine un personaj central în această poveste. Învățăm mai multe despre el, cum se simte și cum evenimentele din trecut l-au afectat.Povestea este alertă, iar autorul nu se sfiiește să ne ofere detalii macabre. Scenariul este excelent scris, personjele sunt minunat conturate. Romanul “Shadow Sands” poate fi citit ca un thriller de sine stătător, dar dacă aveți de gând să citiți Nine Elms, recomand să le citiți în ordine, căci există spoilere pentru evenimentele din “Nine Elms” în povestea “Shadow Sands”.


Nota mea: 5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Lectură plăcută!


Postări conexe

Afișează-le pe toate

Comentarios


bottom of page