top of page
  • Poza scriitoruluiCristina Mihai

Recenzie | "Nine Elms" de Robert Bryndza (Kate Marshall #1)

Actualizată în: 28 ian. 2022

Sunt o mare fană a seriei Erika Foster, așa că eram convinsă ca noua serie va fi la fel de bună și nu m-am înșelat. Kate Marshall este un fost detectiv de poliție, retrasă din activitate după prinderea infamului criminal supranumit Canibalul Nine Elms. Cariera lui Kate era în ascensiune, dar - o dată cu arestarea criminalului - totul a luat o întorsătură nefastă.


La 15 ani după arestarea ucigașului, Londra este iar terorizată de un alt criminal, ce încearcă să copieze crimele Canibalului Nine Elms. Kate este acum profesoară la Universitatea din Ashdean – unde predă Criminologie, Psihologie și Patologie - și alături de asistentul ei, Tristan Harper, încearcă să-l găsească acum pe imitator.Cariera ei de detectiv a fost distrusă, însă încearcă să își mențină intactă reputația de profesor, iar pentru asta trebuie să prindă criminalul, înainte să devină a cincea victimă pe lista lui... așa cum s-a întâmplat în trecut.


În toamna anului 1995, Poliția Metropolitană era pe urmele unui criminal ce ucisese patru adolescente, iar DC Kate Marchall a anchetat cazul respectiv împreună cu DCI Peter Conway.


După vizita făcută la ultimul loc al crimei, printr-un joc al destinului, Kate a realizat ca ucigașul este chiar Peter, care este arestat și închis pe viață într-un spital psihiatric, nu înainte de a încerca să o ucidă pe Kate și să o transforme în cea de-a cincea lui victimă. Totuși, Kate a trebuit să renunțe la cariera ei promițătoare după ce presa i-a distrus reputația.


În prezent, Kate este profesoară, duce o viață liniștită cu o casă pe plajă, înoată în fiecare dimineață pentru a se menține în formă și pentru a-și lua gândul de la probleme, face parte din Alcoolicii Anonimi de peste șase ani... dar cea mai bună parte este fiul ei, Jack.Ținând cont că nu mai face parte din Poliție, Kate și Tristan au ceva dificultăți în a investiga. Soluția vine de la familia unei fete dispărute la începutul anilor ’90 care-i angajează pe cei doi ca să încerce să găsească cadavrul fetei lor pentru a o înmormânta cum se cuvine.


În paralel, aflăm care este viața lui Peter în spital. Pasajele despre copilăria lui sunt cutremurătoare, dar astfel reușim să observăm modul în care a fost crescut și de ce a ajuns persoana care este acum. Faptul că este în spital de peste un deceniu nu îl face decât să fie și mai dornic de a evada și de a-și continua viața. Crimele comise sunt macabre, dar Peter a fost „construit” astfel încât să nu simtă niciun fel de remușcare sau respect față de femei.


O a doua paralelă ne introduce în viața criminalului actual. Vedem modul în care trăiește, felul cum gândește, dorința lui de a fi iubit și apreciat de tatăl lui, dar și care este motivul pentru care îl idolatrizeaza pe Canibal, fiind dispus să riște tot ca să îl ajute.


O poveste excelentă cu un plot foarte bine scris, iar personajele sunt foarte bine construite, acțiunea este plină de suspans, capitolele sunt foarte scurte și te fac să citești din ce în ce mai mult. Este o carte pe care nu o poți lăsa ușor din mână și abia aștept să apară și următoarele volume din serie. Romanul poate fi achiziționat online în limba engleza de pe Amazon.


Vă las pe voi să vă dați seama de ce criminalul a fost numit Canibalul Nine Elms.


Nota mea: 5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Lectură plăcută!


Postări conexe

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page