top of page
  • Poza scriitoruluiCristina Mihai

Recenzie | "Darkness falls" de Robert Bryndza (Kate Marshall #3)

Agenția de PI a lui Kate Marshall primește primul caz major când ea și partenerul ei, Tristan Harper, sunt angajați pentru a rezolva un "cold case". Cu 12 ani înainte, jurnalista Joanna Duncan a dispărut după ce a publicat un articol care a pornit un scandal politic. Majoritatea oamenilor au trecut mai departe, dar mama Joannei refuză să creadă că nu va găsi corpul fiicei ei.


Când Kate și Tristan primesc acces la dosarele inițiale ale cazului, reiau aceleași piste și interoghează aceeași suspecți. Printre lucrurile Joannei, Kate descoperă numele a alți doi tineri care au dispărut și ei fără urmă. În timp ce Kate conectează datele și pune cap la cap ultimele zile ale celor trei persoane dispărute, își dă seama că Joanna poate să fi pornit o investigație mult mai periculoasă decât credea oricine și că, posibil, a descoperit identitatea unui criminal în serie care a evitat legea zeci de ani.Romanele lui Robert Bryndza sunt "my guilty pleasure. M-am îndrăgostit iremediabil de romanele lui încă din momentul în care am citit primul roman din seria Erika Foster - în prezent, autorul scrie cel de-al șapte-lea volum al seriei. După, când Robert a anunțat lansarea primei cărții din seria PI Kate Marshall, am avut emoții, dar autorul și-a păstrat același stil înconfundabil.


Deși, personal, cred că primul volum al prezentei serii este cel mai bun - pentru moment - în această a treia carte din seria Kate Marshall, fostul detectiv și lector de criminologie, a renunțat la funcția de profesor deținută la universitatea din Ashdean pentru a înființa o agenție privată de investigații, avându-l ca asociat pe fostul ei asistent de cercetare, Tristan Harper.


Tristan încă lucrează, cu jumătate de normă, la universitate, în timp ce agenția se pune pe picioare. Kate este, de asemenea, ocupată să conducă afacerei cu rulotele - lăsată moștenire de prietena și mentorul ei, Myra. Cu toate acestea, fiul ei Jake, acum în vârstă de optsprezece și student la universitate, vine să petreacă vara cu ea pentru a prelua o parte din îndatoririle lui Kate.


După un început lent al agenției, Kate și Tristan au fost angajați să investigheze, din nou, un "cold case" vechi de 12 ani. Joanna Harper, o jurnalistă de investigații a dispărut în mod misterios cu peste un deceniu în urmă, iar mama ei, Bev, are încă probleme în a accepta că Joanna ar putea fi moartă și vrea să afle ce s-a întâmplat cu ea, indiferent de ceea ce va descoperi Kate.


Pe măsură ce misterul se adâncește, suspansul și tensiunea cresc.

Joanna a dispărut dintr-o parcare aflată în apropierea biroului ei. Telefonul ei a fost găsit sub mașina ei abandonată, dar laptopul ei nu a fost găsit niciodată, iar poliția nu a reușit să găsească niciun indiciu despre cine ar fi putut să o răpească. Cu șase luni înainte de a dispărea, Joanna a jucat un rol esențial în demascarea unui parlamentar corupt și, după ce presa națională a preluat povestea, el și-a pierdut locul în Parlament. Cu toate acestea, nimeni nu părea să știe la ce lucra ea în momentul în care a dispărut.


Parcurgând informațiile din nou și analizând dovezile, Kate dă peste o cutie care conținea hârtii și jurnale de-ale Joannei. pe capacul uneia dintre cutii Kate observă numele a doi bărbați și un număr de telefon. Când cei doi bărbați sunt identificați în baza de date a persoanelor dispărute, ea se întreabă dacă acest lucru ar putea avea cumva legătură cu dispariția Joannei. Cele două nume de pe capac vor fi cheia rezolvării acestui mister.


Este un caz dificil și este nevoie de multă perseverență pentru ca cei doi să descopere dovezi și martori de acum 12 ani. La final, întreaga imagine șocantă se va contura, iar finalul este unul pe care nu l-am prevăzut în niciun moment. Robert Bryndza conturează, întotdeauna, personaje excelente, iar Kate și Tristan se dezvoltă frumos în noile lor roluri din această a treia carte a seriei. Evenimentele din viața lor personală sunt împletite perfect cu misterul pe care trebuie să îl rezolve, adăugând profunzime și interes acestei serii foarte plăcute.


Nota mea: 5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Lectură plăcută!


Postări conexe

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page