• Cristina-Maria Mihai-Marin

Recenzie | "Heart bones" de Colleen Hoover


A trecut atât de mult timp de când am avut timp doar pentru mine și am putut să citesc un roman integral într-o singură zi, dar exact asta am făcut cu Heart Bones. Colleen Hoover a scris o carte atât de frumoasă și emoționată. A fost una dintre acele cărți care m-au captivat de la început și pe care nu am putut să o las din mână... așa că nu am făcut-o. Cred că romanele ei sunt perfecte a fi citite atunci când treci printr-un "reading slump".



Beyah a avut o viață grea. Și nu spun asta ușor. Viața ei este mai dificilă decât ne putem imagina majoritatea dintre noi. Și are doar 19 ani. După ce mama ei toxicomană a murit în urma unei supradoze, ea se mută din remorca ei din Kentucky, într-o frumoasă casă de pe plajă, în Texas.


Beyah nu a mai trăit niciodată cu tatăl ei, pe care îl vede doar sporadic, o dată pe an. Ea a fost rezultatul unei aventuri de o noapte, așa că cel care îi este tată nu prea a știut să îi fie atată cu adevărat. Totuși, are nevoie de un loc unde să stea pe parcursul verii, până ce va începe facultatea la Penn U, așa că merge.



Beyah are o soră vitregă pe care nu a cunoscut-o niciodată, pe nume Sarah și o mamă vitregă pe care o vede pentru prima dată. Deși ea se așteaptă să fie un fel de Cenușăreasă, este acceptată de toată familia. Iubitul lui Sarah are un prieten pe nume Samson. Înevitabil, cei doi ajung să petrecă mult timp împreună, iar de aici începe adevărata aventură :).

Samson și Beyah par să provină din lumi total diferite, dar seamănă mai mult decât s-ar crede. Amândoi au o mulțime de secrete, dar Beyah nu poate să nu-i să-i spună toate secretele ei lui Samson... un lucru pe care nici ea nu îl poate întelege. Samson, pe de altă parte, nu se lasă citit foarte ușor.


Ambele personaje au sufletele făcute bucăți, dar descoperă că se pot vindeca împreună.



Această poveste este uneori sfâșietoare, dar este și frumoasă. Beyah este un personaj incredibil de puternic. Este loială și hotărâtă și povestea ei mi-a frânt inima. Heart Bones este o poveste lejeră, cu o poveste emoționantă.


Ce nu mi-a plăcut la ea: uneori povestea a părut scrisă la repezeală. Mi-aș fi dorit ca unele momente să fie descrise mai amplu. A fost un pic ciudat ca, de la o fată care nu avea încredere în absolut nicio persoană, să ajungă să de deschidă imediat față de Samson, care era un strain.


Nota mea: 4 ⭐⭐⭐⭐

Lectură plăcută!