top of page
  • Poza scriitoruluiCristina Mihai

Recenzie | "Anthos" de Elena Petrea Kyrintzis (Anthos #1)

Actualizată în: 20 nov. 2021

Ca să fiu sinceră, sunt sceptică de fiecare dată când încep să citesc o carte scrisă de un autor contemporan român. Nu știu ce mă așteaptă sau dacă stilul mă va atrage. Sunt așa de fericită atunci când citesc o carte care reușește să ma cucereasca de la primele pagini sau chiar de la titlu, așa cum mi s-a întâmplat cu Anthos.



"Anthos" este romanul de debut și primul din seria cu aceeași nume scris de Elena Petrea Kyrintzis. Romanul îi are ca protagoniști pe Amalia (Ama) și Robert. Atunci când două suflete se atrag, nu pot să fie decât împreună, chiar dacă trebuie să treacă prin focurile lui Hades pentru a reuși asta.


De cand am vazut coperta catifelată m-am întrebat:
"Ce sau cine este Anthos?"

Povestea de dragoste a celor doi este emoționantă! În urma unui accident de mașină, Amalia își pierde memoria, temporar, iar Robert este cel care promite să o îngrijească oferindu-i toată iubirea pe care el poate să o dăruiască. Treptat, începe să-și amintească frânturi ale evenimentelor trecute, reușind să completeze puzzle-lul vieții ei.



Robert a descoperit iubirea alături de Ama. În viața lui doar banii, puterea și numele familiei contează. Nu este importantă iubirea. Atunci când o zărește pe ea din intâmplare, viața lui se schimbă radical. Învață să simtă, învață să dăruiască și, cel mai important, învață să iubească. Ama devine neprețuită, iar el devine conștient că este pierdut fără ea.


Dragostea lor întâmpină numeroase obstacole. Lupta pentru putere este una acerbă, iar ca să reziști în vârful piramidei, trebuie să fii trecut prin focurile Iadului. Zeul Marte nu iartă nimic. Iubirea dintre cei doi este una reală, dar oare este suficient de puternică pentru a rezista?



Amalia este o tânără pasionată de frumos cu o copilărie plină de lipsuri și tristețe. Este copilăroasă, încăpățânată și orgolioasă. Mi-ar fi plăcut să o văd un pic mai stăpână pe situații, să fie mai decisă un pic și să nu se lase așa ușor convinsă de fermecătorul ei iubit, dar pot să o înțeleg.


Robert este un avocat foarte cunoscut, ce toată viața și-a dorit să fie iubit, fiind mai frumos ca Apollo, zeul luminii și al înţelepciunii. A învățat să iubească atunci când a întalnit-o pe Ama și este decis să nu lase pe nimeni și nimic să o rănească, chiar de ar trebui și își de viața și fericirea pentru ea. Este o persoana obișnuită să dea comandă și să fie ascultat, este dur la exterior și tandru la interior. Iubește bourbon-ul și simplitatea deși este mai bogat ca Cresus.


Povestea este scrisă într-un stil alert, nu te lasă să respiri nici măcar o clipă. Îmbină cu succes elemente ale romanelor de dragoste, thriller și polițiste. Avem parte de iubire, trădare, crime, putere, jocuri de culise, planuri și de mai multă iubire. Personajele sunt bine creionate și foarte real conturate, încât nu poți să nu suferi sau să nu te bucuri alături de ele. Deși romnul are 400 de pagini, nici nu am simțit când am ajuns la final.


"Ești motivul pentru care eu exist."

Finalul m-a făcut să trec printr-un amalgam de sentimente. Tristețe, furie, iubire, și mai multă tristețe, ură. În mintea mea am ucis anumite personaje de 100 de ori și de fiecare dată, în chinuri. Nu am simțit nicio clipă că este un roman de debut al unui autor român.


Volumul al doilea al seriei este în curs de publicare. Abia aștept să mă reîntâlnesc cu Robert si Amalia, căci presimt că viața le va rezerva multe surprize :).



Dimmi perché quando penso, penso solo a te
Dimmi perché quando amo, amo solo te
Dimmi perché quando vivo, vivo solo in te
Grande amore 🖤


Nota mea: 5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Lectură plăcută!


Postări conexe

Afișează-le pe toate
bottom of page