top of page
  • Poza scriitoruluiCristina Mihai

Primul hamster adoptat. Povestea lui Pepi.

Pepi este un luptător. Avem multe de învățat de la el și de la modul în care a decis să lupte pentru fiecare zi din viață. A luptat pentru o a doua șansă pe care a primit-o atunci când a fost adoptat de fetele minunate din grupul 🐾Hamsteri si alte rozatoare🐾.


Povestea lui Pepi.

A locuit primele 2 luni din viață într-o sticlă în care talașul facuse viermi. A fost adoptat și mutat într-o cadă în care a petrecut următoarele 6 luni alături de o pisică. A fost găsit, din întâmplare. Era un anunt vechi de o săptămână, pe o pagina care nu se ocupa cu adopții. Fetele au întrebat dacă mai era disponibil pentru adopție... și a fost.

Photo credits: Lavinia Hutanu

Era clar din pozele din anunț că Pepi va avea nevoie de veterinar. Piticul a fost luat în foster de una dintre minunatele fete de pe grup și a fost dus la veterinar. Din cauza condițiilor precare din viața sa de la început, a avut ochiul drept infectat și atrofiat. Era clar că a avut o lovitură/zgârietură pe față/cap care nu s-a vindecat niciodată așa cum trebuia. Doctorul a descoperit că Pepi și-a automutilat degetele de la lăbuța dreaptă din spate. Cine știe prin ce a trecut micuțul. A fost tratat pentru urmatoarele 10 zile cu antibiotic, iar ochiul a fost curățat de 3 ori pe zi. În plus, un dințișor îi era rupt (a crescut la loc între timp).


Pepi a fost adoptat.

Dupa ce a fost repus pe lăbuțe :), Pepi a fost disponibil pentru adopție. Citind postarea și fiind impresionată până la lacrimi de povestea micuțului luptător, am decis că merită o viață extraordinar de acum înainte și eu i-o poti oferi. Deși nu aveam in plan să iau un alt hamsterici, Pepi a intrat în viața noastră. L-am iubit dinainte să îl vedem.O nouă viață pentru Pepi.

Am foarte mari emoții acum. Sper ca micuțul să fie fericit și să simtă toata dragostea noastră. Eu promit că voi face tot ce voi putea ca să îi ofer tot ceea ce are nevoie. Adică noi vom face tot ce vom putea (soțul meu l-a adorat la prima vedere) :P.


După cât am putet eu să observ astăzi, pare că Pepi s-a acomodat extraordinar de bine în noua lui căsuță. Este un hamsterici extrem de bland și lipicios, este un scump și, efectiv, îl adori de la "snifăială" :D.


Consider că acum sunt mai matură. Am învățat foarte multe despre îngrijirea hamsterilor în ultimul an ca să pot pune acum în practică și să ma asigur că cei doi pitici ai mei, Sherlockitza și Pepi, vor duce o viață lungă și fericită.

Pepi & Cristina

2 Comments


Georgiana Medeleanu
Georgiana Medeleanu
Apr 05, 2021

Pepi este un hamster foarte norocos ca te are ❤️

Like
Cristina Mihai
Cristina Mihai
Apr 06, 2021
Replying to

Multumesc. Eu sunt norocoasa ca l-am gasit :). Am multe de invatat de la el.

Like
bottom of page