top of page
  • Poza scriitoruluiCristina Mihai

#BornToTravel: Buckingham Palace

O vizită la Palatul Buckingham este o clădire emblematică este una dintre atracțiile turistice de top ale Regatului Unit, un "must see" pentru oricine are chiar și cel mai mic interes pentru istoria britanică, monarhie sau obiective în Londra.



Palatul Buckingham a devenit reședința regală în 1837, când regina Victoria s-a mutat la palat și de atunci a fost casa familiei regale britanice. Palatul a servit și ca sediu administrativ al monarhului și este unul dintre puținele Palate funcționale rămase în lume. În 1993, Regina Elisabeta a decis să deschidă Palatul pentru vizitatori, ca o modalitate de a câștiga fonduri suplimentare pentru Castelul Windsor, care avea nevoie disperată de reparații în urma unui incendiu de proporții.


Majoritatea oamenilor se îndreaptă spre Palat pentru a vedea exteriorul și a asista la ceremonia de schimbare a Gărziilor dar nu mulți știu că o parte a palatului este deschis pentru public. Trebuie doar să planificați călătoria la Londra într-un moment potrivit al anului. Deși puteți vedea Palatul din exterior pe tot parcursul anului, interiorul este deschis vizitatorilor doar timp de 10 săptămâni. Și asta, când regele este plecat în vacanța de vară.



Pozele sunt interzise în interiorul palatului.


State Rooms

Există 19 săli în Palatul Buckingham care sunt folosite pentru ceremoniile oficiale. Sunt concepute pentru a fi văzute de public și sunt folosite de familia regală pentru a-i întâmpina pe oaspeții în vizite oficiale de stat și ceremoniale. Camerele sunt decorate bogat decorate cu artefacte din Colecția Regală, inclusiv picturi și sculpturi ale unor artiști renumiți.


The Throne Room. Image credit: Royal Collection Trust / © His Majesty King Charles III 2022

The Grand Staircase. Image credit: Royal Collection Trust / © His Majesty King Charles III 2022

White Drawing Room. Image credit: Royal Collection Trust / © His Majesty King Charles III 2022

The Music Room. Image credit: Royal Collection Trust / © His Majesty King Charles III 2022

The Ballroom. Image credit: Royal Collection Trust / © His Majesty King Charles III 2022

Galeria de artă

Camera de 47 de metri a fost concepută ca decor pentru colecția de picturi a regelui. Picturile sunt schimbate regulat, deoarece Regele împrumută multe opere de artă expozițiilor și muzeelor din Marea Britanie și nu numai. În prezent sunt epuse lucrări ale artiștilor italieni, olandezi și flamanzi, în principal din secolul al XVII-lea, grupate după subiect și naționalitate artistică. Printre artiștii reprezentați se numără Titian, Rembrandt, Rubens, Van Dyck și Claude Monet.


The Art Gallery. Image credit: Royal Collection Trust / © His Majesty King Charles III 2022

Galeria este locul pentru recepții găzduite de monarh și membri ai familiei regale pentru a recunoaște realizările într-un anumit domeniu de viață sau sector din comunitate. Tot aici așteaptă și primitorii premiilor înainte de a fi conduși în Sala de Bal pentru învestitură.


Personal, mi-au plăcut în mod deosebit scaunele din damasc de mătase purpurie din Sala Tronului, picturile incredibile din Galerie și mobilierul somptuos din Salonul Albastru.


Grădinile palatului

Odată ce ați văzut saloanele palatului utilizate pentru ceremoniile oficiale, turul vă aduce în spatele Palatului unde vă veți putea plimba prin grădini. Ocupând 39 de acri, frumoasa grădină găzduiește 350 de specii de flori și este habitat pentru 30 de specii de păsări. Grădina găzduiește un lac datând din secolul al XIX-lea și o grădină de trandafiri creată de Regina Elisabeta. Grădina palatului este, de asemenea, locul unde monarhul își ține petrecerile anuale de vară.




La final, vizitatorii sunt ghidați către ieșirea din spatele grădinii, ieșirea care dă pe o stradă din cartierul Belgravia, unul dintre cele mai exclusiviste cartiere din Londra încă din epoca victoriană. De acolo, este necesară doar o plimbare ușoară până la gara Victoria, Hyde Park și alte obiective turistice foarte cunoscute.


Schimbarea gărzilor

Una dintre atracțiile londoneze care atrage mereu vizitatori este ceremonia de schimbare a gărzilor. Aceasta este o experiență de care vă puteți bucura pe tot parcursul anului și este gratuită. Procesiunea are loc in fiecare luni, miercuri, vineri si duminica și zilnic pe perioada verii. Ceremonia începe la ora 11 și durează aproximativ 45 de minute. Programul este în funcție de vreme și poate fi modificat, ăn funcție de pozibilele evenimente sau vizite de Stat.


Știați că...

1. Celebrele uniforme roșii purtate de gardieni au fost alese din motive foarte practice. Vopselele roșii erau cele mai ieftine de fabricat când au fost create uniformele, deci pentru reducerea costurilor la palat. Roșul este una dintre culorile cele mai greu de distins de la distanță. Inamicul avea să întâmpine dificultăți în stabilirea numărului de soldați. O tactică extrem de inteligentă!

2. În afară de familia regală, în palat locuiesc peste 800 de angajați.

3. Palatul are oficiu poștal, secție de poliție, clinică, cinema, piscină și, de asemenea, un bancomat. Aproape ca un mic sat... doar că mai opulent.

4. Deși palatul a fost bombardat de 9 ori în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, regele George al VI-lea și regina Elisabeta au refuzat să plece într-un loc mai sigur.

5. John Nash a fost însărcinat să transforme casa Buckingham în palatul care este astăzi. A depășit destul de mult bugetul și a fost concediat. Bine, cred eu că a meritat toată investiția.

6. Dacă steagul regal flutură deasupra palatului, atunci monarhul se află în reședință. Când steagul "Union Jack" este arborat, monarhul este plecat.

7. „Casa Buckingham” a fost construită inițial ca o reședință imensă pentru Ducele de Buckingham. În 1791, regele George al III-lea a cumpărat proprietatea ca un cadou pentru Regina Charlotte, câștigându-și astfel numele de Casa Reginei.

8. Palatul a devenit reședința din Londra a unuia dintre cei mai faimoși și cei mai longeviv monarhi ai Marii Britanii, regina Victoria, în 1882.

9. Între 1838 și 1841, un adolescent pe nume Edward Jones, a pătruns de trei ori în palat. A furat mâncare din bucătărie, lenjeria Reginei din camera ei și chiar a profitat de ocazia de a sta pe tron. Nu a fost singurul căutător de senzații tari care a subminat securitatea regală, iar în 1982, Michael Fagan a pătruns în reședința regală, ajungând chiar în dormitorul reginei Elisabeta a II-a, într-o breșă de securitate care a zguduit o națiune.

10. Acest palat monumental este atât de mare, încât se întinde pe o suprafață de 39 de acri. Palatul este compus din 775 de camere cu 52 de dormitoare regale și de oaspeți, 188 de dormitoare pentru personal, 92 de birouri, 19 camere de stat și 78 de băi.

11. Mulți cred că există o serie de tuneluri care leagă Palatul Buckingham de Whitehall și Parlament.


Because... I am #BornToTravel

Postări conexe

Afișează-le pe toate
bottom of page