top of page
  • Poza scriitoruluiCristina Mihai

Recenzie | "Verity" de Colleen Hoover

Lowen este o scriitoare debutanta, cu mari dificultati financiare. De aceea, cand Jeremy, sotul celebrei autoare Verity Crawford, ii propune sa completeze seria de romane pe care sotia lui, grav vatamata intr-un accident, nu mai este capabila s-o duca la bun sfarsit, Lowen nu poate sa refuze oferta. Astfel, ajunge la resedinta Crawford, cu intentia de a sta cateva zile - atat cat sa caute prin haoticul birou al lui Verity orice notite si posibile schite de care ar avea nevoie ca sa inceapa sa scrie urmatoarele romane. Dar cu cat petrece mai mult timp impreuna cu Jeremy, cu atat mai putin se grabeste sa plece.


In biroul sotiei, Lowen gaseste un manuscris ascuns. O autobiografie continand marturii ingrozitoare, inclusiv adevarul din spatele evenimentelor care le-au distrus familia. Adevar care, daca i-ar ajunge la cunostinta lui Jeremy, l-ar zdrobi complet pe tatal deja indurerat. Lowen decide sa pastreze secretul despre manuscris, ingaduindu-i lui Jeremy sa continue sa creada ca Verity este nevinovata. Insa pe masura ce sentimentele lui Lowen pentru tatal si sotul devotat se adancesc, ea incepe sa se intrebe daca a nu-i dezvalui si lui ce-a aflat este in interesul ei.Lowen Ashleigh este o scriitoare la început de drum care locuiește în New York și care se strduiește să treacă peste dificultățile financiare, agravate din cauza morții mamei ei cu puțin timp în urmă, moment în care primește o oferta care o poate salva de la ruină. Jeremy Crawfod, soțul cunoscutei autoare Verity Crawford, a angajat-o pe Lowen să termine de scris o serie de romane de mister ce au avut un mare succes și pe care soția sa nu le mai poate termina din motive de sănătate.


Lowen ajunge la casa familiei, la șase ore distanță de New York, pregătită să sorteze hârtiile și notițele lui Verity, ani de muncă și de cercetare, sperând să găsească material suficient ca să poată începe. Deși se aștepta să fie o sarcina relativ ușoară, ea dă peste un manuscris al unei prsupuse autobiografii a autoarei, ce nu se voia a fi citit de nimeni. Pagină după pagină, descoperă o imagine a lui Verity necunoscută tuturor, aflând secrete pe care nu dorea să le știe.


Autobiografia deține cele mai întunecate gânduri, frici și dorințe, atât față de copii cât și față de Jeremy, fiind o lectura intensă și care o neliniștește pe Lowen. Ca să fiu sinceră, și eu am fost atrasă de lectura manuscrisului și de gândurile nebune pe care le avea Verity 😊!


Lowen decide să păstreze existența manuscrisului doar pentru ea, fiind conștientă că existanța și conținutul acestuia l-ar distruge. Totuși, atunci când Lowen începe să se îndrăgostească de Jeremy, ea realizeză că poate profita, fiind convinsă că Jeremy un o va mai iubi odată ce va afla cine este cu adevărat Verity.Că veni vorba despre Jeremy, el încă jelește pierderea a doi dintre cei trei copii pe care îi avea cu Verity, două fete gemene, care au murit la șase luni distanta una de cealaltă. El venerează pământul peste care calcă Crew, fiul său, și face tot ceea ce îi stă în putiință să fie și mamă și tată și Crew să aibă parte de o copilărie fericită.


Pe lângă asta, el trebuie să o îngrijească pe soția lui care este imobilizată la pat în urma unui accident de mașină. Deși el spune că îți iubește soția mai mult ca orice pe lume, se simte imediat atras de Lowen, în ciuda faptului că accidentul lui Verity este relativ recent. Totuși, tind să cred că ceea ce a avut el cu Verity nu a fost neapărat dragoste și mai mult o iubire toxică și obsesivă, iar în persoana lui Lowen a întâlnit o persoana care-l înțelege pe deplin.


Verity… nu știu de ce, dar îmi este greu să o descriu. Atât Jeremy, cât și cei care lucrau cu ea, o descriu ca pe o persoană foarte talentată, iubitoare, familistă și alte atribute extraordinare. Când Lowen începe să citească manuscrisul și descoperă fața nevăzută a lui Verity - deși bănuiam un pic ceea ce avea să scrie Verity acolo (deh… ca urmare a multor romane polițiste citite, un prea mă mai surprind multe 😊), m-au făcut să o detest și mai tare.


Nu știu care este adevărul, nu știu daca Verity a inventat totul sau dacă ceea ce este în manuscris este real. Finalul m-a lăsat cu multe semne de întrebare și mi-ar fi plăcut să fie și o continuare a romanului ca să ne lămurească. Când m-am apucat să citesc Verity, am crezut că va fi doar o poveste de dragoste, așa cum eram obișnuită cu romanele lui Colleen Hoover. Nu știam la ce să mă aștept de la roman, însă este un thrille psihologic senzațional. Este o carte care te va ține în suspans de la prima și până la ultima pagină.


Nota mea: 5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Lectură plăcută!Postări conexe

Afișează-le pe toate

Opmerkingen


bottom of page