top of page
  • Poza scriitoruluiCristina Mihai

Recenzie | "Midnight in the Snow" de Karen Swan

Regizorul Clover Phillips are parte de aventura vieții atunci când îl cunoaște pe Kit Foley, un surfer și snowboarder la fel de cunoscut pentru controverse, precum este pentru câștigarea campionatelor.


Implicat într-un accident care a avut consecințe devastatoare pentru un rival, Kit nu a vorbit niciodată despre ceea ce s-a întâmplat cu adevărat în acea zi. Hotărâtă să afle adevărul, Clover se duce în Austria, unde va împărți un tărâm romantic cu un bărbat care nu o suportă.


Pe măsură ce relația dintre cei doi prinde rădăcini, Clover se trezește atrasă de Kit, dar este convinsă că el ascunde ceva. Kit Foley este într-adevăr atât de rece pe cât pare?



Atunci când am cumpărat cartea, în grabă, din aeroport, mă așteptam să citesc o carte în stilul filmelor Hallmark, o poveste de dragoste siropoasă care să-mi inveselească orele petrecute în zbor. M-am lăsat păcălită de copertă, căci romanul numai siropos nu a fost :).


Pe lângă povestea propriu-zisă, romanul prezintă lumea snowboarding-ului - și competițiile SuperPipe, unde sportivii bucură publicul cu trucuri fabuloase - și, într-o măsură mai mică, o parte din lumea surfing-ului. Două sporturi mari pentru iubitorii de adrenalină.


Clover este un regizor premiat al cărui film despre Cory Albright, practic, a ajuns să-i distrugă reputația lui Kit Foley. Așa că este un șoc pentru toți, când, după tot timpul petrecut în familia lui Cory, Clover anunță că este dispusă să facă, acum, un film despre Kit și despre realitata lui.


Este clar că Kit a fost implicat în accidentul pe care Cory l-a suferit și este la fel de clar că cei doi par să se urască cu pasiune, dar nimeni nu a reușit să afle care este motivul acestei dispute. Clover speră că îi poate câștiga încrederea lui Kit, iar acesta să fie dispus să spună adevărul și, astfel, să obțină iertarea fanilor. Mi s-a părut fascinant modul în care s-a dezvoltat caracterul și personalitatea lui Kit, pe măsură ce începem să aflăm ceva mai multe despre el.



Kit are doar câțiva prieteni loiali și niciunul nu pare fericit de prezența unei echipe de filmare. El să străduiește să revină pe scena sporturilor - acum ca snowboarder, după ce și-a petrecut cea mai mare parte a vieții fiind Campion Mondial în surf. Esteo schimbare majoră, dar necesară, după ce a fost abandonat de toți cei care - teoretic - trebuiau să ii fie aproape: logodnică, fani, sponsori și prieteni.


Povestea este amplasată predominant în Alpii austrieci. Autoarea ne bucură și ne încântă imaginația cu descrieri mnunate ale peisajelor montane. Îmi doream să fie acolo, să admir răsăritul din vârf de munte, cu o cafea caldă și să mă bucur de micile bucurii ale vieții.


Mi-a fost greu să las cartea din mână. Trebuia să știu ce mai află Clover despre misteriosul snowbarder și despre ce s-a întâmplat în acea zi fatidică între Cory și Kit. Am încercat să îmi dau seama despre ce ar putea să fie vorba astfel încât un om să riște viața unui altom, chiar dacă rival. Trebuia să fie ceva exxtrem de grav, iar răspunsul m-a surprins. Cum orice adevăr are două prspective, am putut vedea și consecințele pe care a trebuit să le îndure Kit după accident și după apariția filmului.


Este prima carte a acestei autoare pe care am citit-o, dar voi reveni, cu siguranță, la scrierile ei. Mi-a plăcut că romanul a avut substanță și că nu a fost doar o poveste de dragoste intr-un peisaj de basm (deși eu asta căutam).


Nota mea: 5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Lectură placută!


Postări conexe

Afișează-le pe toate
bottom of page