top of page
  • Poza scriitoruluiCristina Mihai

Recenzie | "Protocol 9" de Monica Ramirez (Emma Moss #1)

"Protocol 9" este un thriller polițist electrizant, care te ține în suspans de la început până la final. Este o plăcere când reușesc să citesc un roman polițist care să fie atât de bun și să fie scris de un autor contemporan român.După zecile de romane polițiste și thrillere pe care le-am citit, credeam că este greu să mai fiu surprinsă de ceva. Totuși, iată că s-a întâmplat asta. Modul în care romanul este scris te pune direct în pielea personajului, te face să îți imaginezi cu lux de amănunte toate imaginile absolut macabre și să simți mirosul sângelui.


Ce mi-a plăcut mult a fost modul în care personajul principal este construit. Un personaj imprefect care se luptă pentru a facea lumea perfectă... atât cât se poate. Emma Moss este "FBI special agent" în cadrul BAU Quantico (Behavioural Analysis Unit). Deși este începâtoare, știe că este capabilă de lucruri mari, chiar dacă, uneori nu este luată în serios de colegii ei. Mi-a plăcut modul ei de a fi "înțepat" și empatia de care a dat dovadă față de victime și față de familiile acestora (chiar daca asta a băgat-o în belele de câteva ori).


Atunci când este trimisă în Forest Grove (Oregon) ca să ajute la rezolvarea unui caz care pune probleme detectivilor locali, Emma știe că este oportunitatea ei de a demonstra ceea ce poate. Alături de partenerul ei, Slack Galloway, și de detectivul care este însărcinat cu rezolvarea anchetei, Rainer Juboorg, încearcă să-l prindă pe "Măcelarul din Forest Grove" înainte ca numărul victimelor să crească.Un alt lucru care mi-a plăcut au fost capitolele în care vedeam cum decide criminalul să acționeze sau modul în care acesta gândea. Am mai întâlnit asemenea capitole și în alte romane, însă modul în care au fost create, m-au făcut să îmi imaginez tot ceea ce făcea criminalul, toate episoadele bolnave pe care le povestea și toate ideile macabre pe care le gândea... m-am simțit uneori fix ca unul dintre agenții speciali din Criminal Minds :).


Ciiteam și mă enervam, iar povestea mă înfiora și uneori îmi întorcea stomacul pe dos. Trăim într-o lume nebună, unde nimeni nu e cine pare. Oamenii pe care îi credeai inofensive se dovedesc a fi cele mai mari animale. Aceste capitole au făcut povestea așa de reală încât nu am putut lăsa romanul din mână până ce nu l-am terminat. Capitolele respective mi-au dat fiori reci pe șira spinării.


Ca totul să fie mai incitant și mai complicat pentru Emma, avem parte si de-o mică poveste de dragoste. Eu una, sper că această poveste va fi dezvoltată și în cărțile următoare din serie (Modus 7, Darknet 3, Addenda 12) și că nu va fi lăsat totul așa, fără niciun sfârșit mulțumitor :).Mi-a plăcut la nebunie acest thriller polițist și îl recomand. Vă promit că nu o să vă pară rău. Acțiune din plin, personaje bine create, mister, dar și dragoste, fac ca acest roman să fie unul care te ține cu sufletul la gură. Atunci când crezi că știi totul, defapt, nu ști numic. Abia aștept să citesc și restul romanelor din serie.


Monica Ramirez a locuit în SUA, unde a publicat nouă romane. Bucureşteancă, absolventă a Belford University din California, cu o diplomă de Creative Writing, membră a EWA – Espionage Writers of America, și a Romanian Crime Writers Club, a debutat în România cu Asasin La Feminin, primul volum tradus în limba română din seria de spionaj/romance Alina Marinescu, apărut la editura Blue Ink Waters Press din America în ordinea care urmează: The Unwilling Assassin, Whispered Identities, Balance of Power, Beyond Smoke and Shadows, Abyss, Requiem for an Assasin. Editura Boson Books i-a publicat cele două romane istorice de dragoste, Intimate Strangers Affair și Kit Black, precum și thriller-ul Blackout.


Au mai apărut în România: Seria Alina Marinescu (Asasin la feminin, Identități secrete, Balanța puterii, Bariere de fum, Abis și Recviem pentru un asasin), Kit Black, Cum se scrie un best-seller – Tehnica americană de scriere creativă cu ajutorul căreia poți transforma o idee într-un roman de succes, Seducția apei, Viață dublă la Veneția, Fantoma de pe lac, Seria GEMINI (Gemini, Rogue și Ops Files: Intelligenex), Protocol 9, primul volum al Seriei Emma Moss, Cealaltă jumătate de vis, Parallel - Povestiri în nuanțe de gri.


Autoarea are în lucru mai multe proiecte editoriale, cum ar fi Modus 7, următorul volum al Seriei Emma Moss, precum și Configurat, primul volum al Seriei Metropolis.


Nota mea: 5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Lectură plăcută!
Postări conexe

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page