top of page
  • Poza scriitoruluiCristina Mihai

Recenzie | "Parfumul dulce al verii" de Mary Ellen Taylor

Tulburata in urma mortii tatalui ei, a unei casnicii esuate si a catorva pierderi de sarcina, Libby McKenzie se simte cu desavarsire insingurata. Desi noua ei ocupatie, aceea de fotograf de nunti, ii ofera doar un simulacru de tel in viata, aceasta inseamna, totusi, o distragere de la profunda ei durere.


Atunci cand e solicitata sa fotografieze o nunta care are loc la Woodmont, o mosie cu valoare istorica, Libby face cunostinta cu proprietara acesteia, Elaine Grant. In dorinta de a deschide Woodmont pentru public, Elaine l-a angajat pe tanarul Colton Reese, ramas vaduv de curand, ca sa ajute la munca de restaurare necesara. Tot Elaine este cea care o roaga pe Libby sa fotografieze intregul proces. Libby e atrasa indata de vechea sera inconjurata de vrejuri de caprifoi.


In timp ce stabileste noi relatii si exploreaza sera napadita de vegetatie de la Woodmont, Libby gaseste inlauntrul ei taria de a cerceta actele ramase in biroul raposatului ei tata. Astfel, ea descopera o scrisoare ce schimba tot ceea ce a stiut pana acum despre parintii ei, despre ea insasi si despre Woodmont. Ascunse sub vrejurile care au napadit vechea sera, secretele mai multor generatii o asteapta pe Libby sa culeaga fructele rasarite din semintele plantate cu multa vreme in urma.În zilele noastre, avem povestea lui Libby McKenzie, o fotografă de nuntă care este singură, care a reușit să depăsească trei avorturi spontane și un divorț și care este angajată de Elaine Carter Grant, proprietara unei moșii vechi din Woodmont pentru a "înregistra" renovarea moșiei. În poveste întâlnim și familia Reese: Margaret, bucătareasa și cea care are grijă de casă, și fiul ei văduv, Colton, care locuiește pe proprietate și care are grijă de terenuri și clădiri.


În trecut, în anii 1940, avem povestea Oliviei Carter, bunica lui Elaine, și a lui Sadie Thompson, o adolescentă tânără și plină de spirit, angajată de soțul Oliviei, Edward, pentru a fi șoferul soției lui. Povestea modului în care toți acești oameni ajung să fie conectați, într-un anumit mod, face ca această carte să fie o lectură plăcută.


Cartea este un puzzle pe care veți ajunge să îl puneți cap la cap până la sfârșit. Nu cred că toate legăturile de familie au fost îngrozitor de greu de înțeles, dar știu că dezvăluirile au fost menite să fie acele „a-ha!”, acele momente șocante. Mai degrabă, decât să fie un mister, a fost o poveste care s-a desfășurat ușor, o poveste plină de farmec și intrigi, cu personaje (în mare parte) simpatice și cu o poveste care a împletit trecutul și prezentul fără probleme, dezvăluind imaginea de ansmblu treptat.


Această carte conține puțin din toate: umor, dramă, intriga, mister, romantism, dinamica puterii, referințe istorice, momente triste, momente bune și aventură. Are, de asemenea, și câteva mementouri sumbre ale punctelor de vedere misogine ale anilor 1940 față de femei/soții și opinii și comportamente societale față de cei săraci. Aceasta nu este o zonă a istoriei care este deosebit de plăcut de reluat, dar joacă un anumit rol în evenimentele din poveste. Dacă vă plac ficțiunea istorică și o saga de familie plină de căldură, aceasta este într-adevăr o carte pe care o recomand.


Totuși, am scăzut un pic nota pentru că romanul a avut unele momente în care m-a pierdut și care m-au plictisit, scene pe care, eu personal, le-am considerat de umplutură. Per total, a fost o carte frumoasă, ideală pentru un weekend relaxant.


Nota mea: 4 ⭐⭐⭐⭐

Lectură plăcută!


Postări conexe

Afișează-le pe toate

Kommentarer


bottom of page