top of page
  • Poza scriitoruluiCristina Mihai

Recenzie | "Ecoul iubirii" de Eliana Popa

Alex si Ioana sunt atat de diferiti, incat povestea lor de dragoste este condamnata chiar inainte de a incepe. Cand altii urmeaza cararile iubirii, culegand roadele fericirii, cei doi isi vad sufletele apasate de imperfectiuni, slabiciuni, teama, compromisuri si sacrificii. Dar dorinta le este picurata in suflete, totul fiind parca orchestrat chiar de zeul iubirii. Iar ei sunt doi muritori prinsi in colivia iubirii. Cum se pot opune?Ioana este o adolescentă timidă, care se află în clasa a XII-a și se pregătește pentru BAC. Este crescută de bunica ei bolnavă, după ce mama a abandonat-o când era mică și a plecat în Italia. Nu dorește să fie populară și are doar o prietenă pe care se poate baza, dar știe cu exactitate ce vrea să facă și care îi sunt țelurile, fiecare moment îi este programat și fiecare clipă este gândită dinainte. Lucreaza ca dadacă în timpul liber și visul ei este să devină medic. Atunci când Alex dă peste ea, la propriu, totul îi scapă de sub control.


Alex este un tânăr chipeș și misterios, carismatic și un gentleman desăvârșiit... sau așa pare la prima vedere. Atunci când destinul i-o pune în cale pe Ioana, lumea lui capătă sens. Este conștient de tot ceea ce nu trebuie să facă, dar îi este imposibil să stea departe de ea. Își impune să păstreze distanța, dar inima lui vrea altceva așa că... ignoră vocea rațiunii și își ascultă glasul inimii.


Iubirea lor este condamnată încă de la început, dar sentimentele dintre ei se dezvoltă așa de frumos, încât ei preferă să ignore toate semnele și nu fac decât sa își trăiască dragostea. Doar că... nu te poți ascunde la infinit de toți și de toate. Realitatea te ajunge din urmă, fie că vrei sau nu și până la urmă trebuie să ieși în fată și să dai piept cu problemele vieții cotidiene.


Ioana ajunge rapid să fie dependentă de iubitul ei. Mirosul, gustul și atingerea lui o înnebunesc, este fericită când este cu el și îî este dor atunci când nu sunt împreună. Nu știe cum a reușit să ajungă de la tânăra care avea tot viitorul planificat, la puștoaica îndrăgostită până peste cap care nu poate să se gândească decât la momentele în care este împreună cu iubitul ei.Afacerile suspecte în care este implicată familia lui Alex și pericolul constant în care se află toți îl fac pe Alex să realizeze că nu îi poate oferi Ioanei toată fericirea pe care aceasta o merită. Atunci când ea este grav rănită, el știe că trebuie să ia o decizie, doar că nu poate renunța ușor la cea care i-a furat inima și care l-a transformat într-un om infinit mai bun.


Oh... sincer vă spun, nu mă așteptam să îmi placă așa de mult povestea. Modul curat în care povestea e scrisă, personajele care sunt atent conturate și foarte autentice te pun pe tine, cititorul, direct în pielea personajelor. Or să fie personaje pe care o să le detestați la prima „vedere” (... când o să o cunoaștei pe Tanti Nuți, o să îmi dați dreptate), dar și personaje pe care le veți îndrăgi pe parcurs, dacă le veți da o șansă.

Ioana este un personaj cu care este mă identiic foarte mult, iar pe Alex l-am adorat de la prima replică... Ioana a fost cucerită de la prima atingere, eu de la primul cuvânt 😊.


Este o carte foarte faină care te prinde imediat și pe care nu o poți lăsa ușor din mână, odată începută... eu am avut două nopți nedormite ca să pot citi in liniște, dar... je ne regrette rien. Nu știu dacă Eliana are în plan o continuare a cărții însă eu continui să sper că fiecare dintre personaje va avea parte de o poveste. Poate nu o să vă placă de toți la fel de mult, dar credeți-mă, o să îi îndrăgiți.


Asta este o melodie care îmi amintește de ei.


Nota mea: 4 ⭐⭐⭐⭐

Lectură plăcută!


Postări conexe

Afișează-le pe toate

Comentários


bottom of page