top of page
  • Poza scriitoruluiCristina Mihai

Recenzie | "Doamna și mafiotul" de Elena Petrea Kyrintzis

Actualizată în: 20 nov. 2021

Lorenzo de Luca este conștient de așteptările pe care le are Famiglia de la el, fiind fiul cel mare și următorul Capo. A transformat în armă mortală întunericul pe care îl poartă în suflet. Este nemilos, este de temut, este vânător. În viața lui, totul are un preț, iar când o vede pe ea este dispus să facă orice pentru a o avea. Doar că nu se aștepta ca iubirea să aibă un preț atât de mare…


Ea este femeia pe care nu știa că o caută și cea care îi face inima să bată.


Scarlett Wintour își petrece timpul ca medic rezident, ajutându-i pe alții, dar când el îi apare în cale, simte că ea este cea care are nevoie de ajutor. Ar vrea să ignore sentimentele pe care i le trezește privirea lui irezistibilă, dar cu diavolul nu te joci. Prinsă în prezentul lui Lorenzo, să se îndrăgostească pare moneda de schimb cea mai periculoasă în lumea clanurilor mafiote.


El este bărbatul de care ar trebui să se ferească dar nu poate.


"Ti voglio per sempre!"

Nu este prima carte scrisă de Elena pe care o citesc. La fel ca atunci când am citit Anthos, și această carte mi-a adus momente de relaxare, mi-a readus zâmbetul pe buze și - în același timp - a reușit să mă enerveze la culme.


Facem cunoștiință cu Lorenzo de Luca, un adevărat capo italian, un bărbat carismatic, bogat, sexy și care este obișnuit să primească tot ceea ce își dorește, de la viață și de la femei :). Educația primită de la tatăl său, traumele din copilărie și decepțiile în dragoste îl fac să rămână mut în fața sentimentelor și să nu știe cum să reacționeze la valul de iubire care-l înconjoară atunci când o întâlnește pe EA.


„(…) mi-au venit în minte cuvintele tatei: „iubirea este doar un obstacol în calea scopului tău și aduce numai necazuri! Iubirea te face slab, iar când ai slăbiciuni, dușmanii te vor mânca de viu!”

Scarlett Wintour este o femeie independentă, cu un tată tiranic și cu o familie care crede că politica și banii pot să rezolve tot. Scarlett este o femeie cu capul pe umeri, care nu se lasă condusă de bărbații puternici din viața ei. Asta până când îl vede pe EL pentru prima dată.


Enzo este atras imediat de Scarlett. Instinctul de bărbat alfa, de capo, îl fac să acționeze. Vrea să o aibă aproape, să o protejeze, să o iubească, chiar dacă știe că lumea lui este nepotrivită pentru o femeie atât de pură. Nu știe dacă să o țină strând în brațe sau dacă să o respingă pentru că viața lui este plină de pericole, crime și trădări.


Atracția dintre cei doi este prea mare ca să poată sta despărțiți. Când Enzo descoperă că tatăl ei este un politician corupt care are nevoie de suținere financiară pentru campania sa, își joacă AS-ul din mânecă și profită la maximum de întorsătura de situații. Scarlett trebuie să fie doar a lui. SOȚIA LUI. Cu orice preț!


„(…) Vreau să adormi în brațele mele. Vreau să simți cât de mult însemni pentru mine. Vreau să simți că sunt aici pentru a rămâne.”

Obsesia periculoasă pe care Enzo a dezvoltat-o pentru Scarlett, scoate la suprafață traumele lui din copilărie, dar el știe că pentru a putea fi fericit, trebuie să treacă peste tot ceea ce este murdar în viața lui.


Este o relație de love-hate. Despărțirile sunt dureroase, dar împăcările sunt așa de dulci. Nu contează nici politica sau banii, nici ceea ce spune presa sau ce gândește lumea. Nu îi intereseaza nici trecutul, căci este important doar viitorul pe care și-l doresc împreună. Ea Raiul, el Iadul. Ea albă, el negru. Ea înger, el demon. Și totuși...






„După primul sărut, lumea mi s-a schimbat. El devenise întunericul și lumina din viața mea, focul ce-mi încingea sângele în vene; nebunia vieții mele.”






Romanul are pe alocuri scene ușor picante, dar care nu afectează deloc latura romantică a poveștii. Deși plot-ul este ușor grabit pe alocuri și, cred eu, sentimentele "iau naștereȚ mult prea repede, a fost o poveste reușită. Un roman care se citește ușor, in doar câteva ore, ideal pentru o zi de weekend, alături de o cafea aromată sau de un pahar de vin.


P.S. Am auzit că vinul roșu este potrivit pentru astfel de povești :).


All good boys go to heaven, but bad boys bring heaven to you 🖤


Nota mea: 5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Lectură plăcută!




Postări conexe

Afișează-le pe toate
bottom of page