top of page
  • Poza scriitoruluiCristina Mihai

Recenzie | "Camerista" de Nita Prose

Tânăra cameristă Molly Gray rămâne singură pe lume, după moartea bunicii sale. La serviciu, s-a obișnuit să treacă neobservată atunci când șterge praful, mizeria și secretele lăsate în urmă de oaspeții prestigiosului hotel unde lucrează. La urma urmei, e doar o cameristă – de ce i-ar acorda cineva atenție?


Dar Molly intră brusc în lumina reflectoarelor după ce îl descoperă pe unul dintre clienții hotelului mort în patul său. O problemă pe care nu o poți șterge, pur și simplu, cu buretele. Din acest moment, în timp ce se trezește prinsă, fără voia ei, în cursa pentru aflarea adevărului și pe măsură ce dezleagă misterele de la Regency Grand Hotel, își descoperă o forță lăuntrică pe care nu știa că o are. Ce-i drept, e doar o cameristă – dar oare nu tocmai asta o face să vadă lucruri pe care toți ceilalți le trec cu vederea?"Camersita", romanul scris de Nita Prose, este un thriller ușor, amuzant și pe alocuri enervant :) care m-a captivat... dar nu de la primul capitol. Mi-a luat ceva să intru în poveste, să o înțeleg pe Molly și să mă obișnuiesc cu felul ei de a fi.


Molly Gray, în vârstă de 25 de ani, lucrează ca menajeră la hotelul Grand Regency, un loc de muncă pe care îl iubește și un loc de muncă pe care îl consideră cel mai bun. Trăiește singură, fiind crescută de bunica ei iubitoare, care a murit în urmă cu nouă luni. Devotată slujbei ei și meticuloasă, nu știe cum să se comporte uneori în societate, este incapabilă să citească oamenii și situațiile, ceea ce face ca interacțiunile cu ea să fie interesante și adesea pline de umor, rămânând respectuoasă cu ceilalți chiar dacă ea este destinatara glumelor celorlați, care nu o înteleg.


Ea este conștientă de ineptitudinea ei socială și încearcă să trăiască după principiile și înțelepciunea transmise de răposata ei bunica.

Având încredere în oamenii nepotriviți, ea se implică, fără să știe, în niște activități ileale la hotelul la care lucrează și când descoperă cadavrul unui oaspete într-una dintre camere, în timpul rundelor de curățenie, lucrurile se înrăutățesc pentru ea atunci când este considerată suspectă. Trebuie să-și dea seama cine sunt adevărații făptuitori și să-și dovedească nevinovăția!


Pe măsură ce povestea progresează, ea învață că oamenii nu sunt adesea ceea ce par și prietenii adevărați vor face tot posibilul să te ajute atunci când ai cea mai mare nevoie. Unoeri voiam doar să o îmbrățișez pe Molly și să-mi înfășor mâinile în jurul gâtului celor care profitau de încrederea și dorința ei de a avea prieteni.


„Molly, camerista” este diferită, dar întotdeauna a avut-o pe bunica ei să-i explice lucrurile și să interpreteze evenimentele zile, astfel încât să poată merge mai departe.

Nita Prose este editor de mult timp și asta se vede. Ritmul cărții a atins exact coardele potrivite. Am fost încântată să aflu că povestea va fi ecranizată, având-o pe Florence Pugh în rolul lui Molly Gray. Cu o distribuție interesantă de personaje și cu o povestire lejeră, cu o protagonistă neconvențională și iubitoare, "Camerista" este un thriller distractiv și fermecător, o încântare absolută pentru citiror!


Chair am vrut să dau 5 steluțe acestui roman, însă am scazut din cauza unor mici inconsistențe și pentu că am bănuit încă de la primele capitole o mare parte din ceea ce avea să se întâmple la final.


Nota mea: 4 ⭐⭐⭐⭐

Lectură plăcută!


Postări conexe

Afișează-le pe toate

Comentários


bottom of page