top of page
  • Poza scriitoruluiCristina Mihai

Recenzie | "Când vine primăvara" de Tony Mott (Gigi Alexa #4)

Un avocat ucis, o poveste terifianta, o ancheta internationala!


Un nou caz al medicului legist Gigi Alexa, care împreună cu Matei Valean, comisar-șef de politie la Brașov încearcă să dezlege misterul uciderii unui controversat avocat local. De la practici religioase la trafic de persoane, povestea se dezvoltă treptat, cu suspans bine dozat, cu umor și un pic de romantism.


Cel de al patrulea anotimp. Cel din urmă.

Gigi reușește să-și păstreze calmul în ciuda sezonului dificil. Cazul unui avocat ucis vine cu o mulțime de alte provocări: trafic de persoane, minori abuzați, în timp ce Matei este la rândul lui dat peste cap de o veste despre mama lui, de care nu mai auzise nimic mulți ani.

Gigi Alexa este calmă și puternică, vulnerabilă și tristă, sigură pe ea și dezorientată, toate în același timp. E pentru prima dată când reușește să-și păstreze echilibrul, dincolo de ezitările lui Matei sau de reapariția lui Vlad.



Mi-a luat ceva timp sa scriu recenzia asta din lipsă de timp, dar faptul că volumul numărul cinci doar s-a lansat mi-a dat un imbold pentru a vă spune și părerea mea despre "Când vine primăvara". Mă bucur tare mult că Tony a ales să nu încheie seria Gigi Alexa cu acest al patrulea volum


"Când vine primăvara" este al patrulea - și nu ultimul - volum din seria "Anotimpuri" unde medicul legist Gigi Alexa, lucrează îndeaproape alături de comisarul-șef Matei Vălean pentru a proteja Brașovul. Tony Mott ne aduce o nouă poveste plină de suspans, adrenalină, introducându-ne într-o lume protejată și controversată.


"Justiția este eficientă în momentul în care criminalul îşi primeşte sentința pe care o merită. Nu moartea, ea e simplă, şi în cazul în care chiar el alege să-şi ia viața, nu e nicidecum o pedeapsă."

Trupul unui avocat este găsit în plină stradă, iar polițiea din Brașov intră în alertă. Avocatul este unul faimos care este cunoscut pentru legăturile lui cu cei sus-puși. Există multe piste, multe variante despre cine ar fi putut să îl ucidă, și totul se complică atunci când această anchetă se leagă de un fost preot - ajuns faimos, care nu este privit cu ochi buni de superiori.



Cartea abordează subiecte dure și cumva tabu precum traficul de persoane. Tony jonlează cu firul narativ, implicând în poveste personaje diverse, cu diferite statute sociale, încercând să ne facă să întelegem situația reală, aceea de pe străzi, din spatele ușilor închise. Ancheta devine una internațională, cazul extinzându-se până în Italia.


Gigi și Matei trebuie să învețe să jongleze viața de la muncă cu viața lor personală. Matei s-a săturat să aștepte și vrea să-și trăiasca viața din plin alături de iubita lui, dar ea este reticentă în a face anumite schmbări majore. Regina încă se luptă cu demonii ei din trecut care nu-i dau pace. Deși îl iubește pe Vălean, traumele nu o lasă să se bucure așa cum trebuie de relație și de iubirea proaspăt descoperită. Nici Vălean nu a reușit să depășească problemele trecutului, dar parcă el este construit din alt material și pare dispus să încerce să scoată ce-i mai bun din ceea ce are. Fă Rai din ce ai!


Tony Mott nu m-a dezamăgit nici de această dată. Am devorat cartea și pot spune, cu toată convingerea, că iubesc stilul în care Tony scrie. Nu-mi dă niciodată șansa să mă plictisesc.


Nota mea: 5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Lectură plăcută!



Postări conexe

Afișează-le pe toate
bottom of page