top of page
  • Poza scriitoruluiCristina Mihai

#BornToTravel: cele mai frumoase cafenele din Barcelona

Actualizată în: 1 mai 2022

Cafeaua este printre cele mai consumate băuturi din întreaga lume. Multe persoane nu se pot apuca de treabă dimineața înainte de a bea o gură de cafea, de aceea au acasă toate cele necesare pentru a prepara băutura care îi trezește. Să nu îi uitâm pe cei care consideră și simt că a bea o cafea este o experiență inedită, de aceea aleg cafeaua făcută de specialiști.

În întreaga lume sunt o mulțime de cafenele deosebite, în care a bea o cafea reprezintă o experiență unică. Eu vă prezinte trei dintre cafenelele mele preferate din Barcelona.


1. El Bosc de les Fades - locul unde zânele își fac de cap

Adresă: Passatge de la Banca, 7, 08002, Barcelona


Bosc de les Fades Café este o oază în mijlocul orașului. Un loc unde o băutură va deveni o experiență magică și unică. „Pădurea zânelor” este unul dintre cele mai neobișnuite baruri din Barcelona. Cafeneaua este situată în Barri Gòtic. Este ascunsă vederii, dar se ajunge foarte ușor, dacă știi după ce indicatoare să te uiți. Barul este ascuns pe o mică alee numită Passatge de la Banca, unde puteți găsi și Museu de Cera(muzeul de ceară), aproape de capătul La Rambla, lângă port.




2. Café de l'Ópera - istoria se bea si ea

Adresă: La Rambla, 74, 08002, Barcelona


Cafeneaua și-a început viața în secolul al XVIII-lea ca o tavernă de îmbarcare. A fost punctul de plecare al vagoanelor care legau satele din regiune de marile orașe precum Zaragoza și Madrid. Odată cu sosirea trenului și a tramvaiului, și inaugurarea a ceea ce este acum cunoscut sub numele de „Gran Teatre del Liceu” în 1837 - aflat vis a vis, cârciuma a dispărut și, în locul ei, a apărut o nouă afacere. Pe la mijlocul secolului al XIX-lea a devenit o „Chocolaterie” renumită, renovată în stil vienez, pereți tipici din lemn împodobiți cu candelabre de cristal și picturi clasice. Câțiva ani mai târziu a fost făcută o altă schimbare, de data aceasta într-un „Café-Restaurante” cunoscut sub numele de „la Mallorquina”, deoarece bucătarul era din Mallorca.


Restaurantul a fost achizitionat la sfarsitul anului 1928 și, după gustul popular de atunci, au reformat-o intr-un stil modernist cu elemente de neoclasic. Cafeneaua a fost inaugurată la începutul anului 1929 sub numele de „Cafè de l’Òpera”. De atunci nu a încetat niciodată să funcționeze, nici măcar în timpul războiului civil spaniol, 18 ore pe zi, 365 de zile pe an. Cu o atmosferă foarte variată, multe personalități din Barcelona și din societatea străină s-au întâlnit la Cafè de l'Òpera în toți acești ani. Prin acest loc au trecut regele Alfonso al XIII-lea, anarhiști, boemi, burghezi sau cunoscuți scriitori.


Cafeneaua de astăzi este situată într-una dintre clădirile protejate din Barcelona și ​a fost restaurată în 1991 de renumitul arhitect A. Moragas. Ulterior, a fost renovată din nou în 2004. Este un bar restaurant, cu o selecție imensă de băuturi și mâncare. De asemenea, cafeneaua are cea mai mare selecție de scotch și whisky din Barcelona.




Adresă: Av. de la Catedral, 7, 08002, Barcelona


Lăsați-vă mângâiați de soarele cald de la amiază sau simțiți briza Mării Mediterane într-o noapte luminată de stele, în funcție de anotimp și de gusturile fiecărei persoane, pe terasele panoramice ale Hotelului Colon. Este una dintre cele mai frumoase locuri din Barcelona ce oferă o experiență unică.


La această experientă minunată contribui și imaginea uimitoare a catedralei, cu turnurile sale subțiri care se ridică chiar în fața hotelului, sau imaginea surprinzătoare a pieței care se vede, locul unde se desfășoară numeroase activități culturale, comerciale sau festive. Priveliștea asupra cartierului gotic pe care o putem admira de la etajul șapte, cu clădirile sale care apar ici și colo, dar care sunt pline de istorie.


Dacă la asta adăugăm și plăcerea de a savura o băutură minunată și de a gusta niste patatas bravas sau niște nachos cu guacamole alături de niște conversații ușoare într-o companie bună, experiența poate deveni cu ușurință de neuitat.



Fie că te bucuri de cafeaua de dimineață singur, cu prietenii, familia sau colegii, poți transforma momentul într-unul special.


Because... I am #BornToTravel.

Postări conexe

Afișează-le pe toate
bottom of page