top of page
  • Poza scriitoruluiCristina Mihai

Recenzie | "Soția secretă" de Gill Paul


Această carte este o poveste de dragoste uimitoare, epică. Când Kitty Fischer face o descoperire șocantă despre viața și căsnicia ei, fuge în Anglia în căutarea proprietății din Adirondacks pe care a moștenit-o recent. Locul se află în ruină, dar ea decide să se apuce de restaurarea conacului, timp în care află și istoria locului și a familiei ei.


Aceasta este o călătorie care va duce cititorul până în 1914, unde Dmitri se recuperează după o rană de război și se întâlnește cu marea dragoste a vieții sale, Tatiana Romanov.La fel ca majoritatea dintre voi, am auzit povești despre familia Romanov. Cei mai mulți dintre noi suntem familiarizați cu Anastasia, dar în acest roman apare sora ei, Tatiana. Nu m-am gândit la familia Romanov de foarte mult timp și, dintr-un anumit motiv, cărțile bazate pe istoria familiei sau care au la bază această perioadă din istorie nu par să apară niciodată pe radarul meu. Deci, pentru că era atât de diferit de alte ficțiuni istorice, am citit și am rămas captivată de la primele pagini.


În timp ce Kitty cercetează arborele genealogic și descoperă adevărul șocant despre bunicul ei, ea reface febril cabina pe care a moștenit-o și evită contactul cu soțul ei până când își va da seama cum să-și readucă viața pe drumul cel bun. Povestea ei este firul contemporan care leagă trecutul de prezent, dar povestea dintre Dmitri și Tatiana m-a ținut captivă și mi-a rupt inima într-un milion de bucăți.


Palatul Romanov - The Winter Palace. Sankt Petersburg

În mod evident, autorul a făcut multe cercetări minuțioase, oferind detalii care m-au făcut să cred că sunt chiar acolo, în mijlocul opulenței regale, pentru a mă găsi experimentând căderea țarului și ororile războiului sau ale revoluției. Urmărim povestea lor de dragoste tragică, dar puternică, și anii lui Dmitri după război.


M-am bucurat și de dezvoltarea personală a lui Kitty, de călătoria ei spre descoperirea de sine, de trezirea ei, ca să zic așa. Deși, ar fi putut să construiască povestea ei puțin mai bine, am fost fericită atunci când a decis să folosească o experiență negativă ca șansă de a face bilanțul vieții ei și a făcut ca ceva bun să vină din ceva rău.Nota mea: 5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Lectură plăcută!Postări conexe

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page