top of page
  • Poza scriitoruluiCristina Mihai

Recenzie | "Soția engleză" de Lauren Willig

“Soția engleză” este un roman ideal pentru o zi de weekend sau pentru o zi de concediu și relaxare la soare. Cartea m-a cucerit de la copertă și nu am putut să o las din mână până când nu am deslușit toate misterele. Personajele sunt atent create, acțiunea este bine legată chiar dacă ițele narațiunii se despletesc mai greu pentru că romanul se desfășoară pe mai multe planuri, iar intriga este destul de complicată.În prezent, Brayard Van Duyvil este unul dintre cei mai râvniți burlaci din societatea New Yorkeză de la sfârșitul secolului XIX. Face parte din cele mai înalte cercuri are societății și deține o avere considerabilă. Totuși, în momentul în care se întoarce însurat dintr-o călătorie de pe continent, toată Înalta Societate este curioasă să o cunoască pe cea care a reușit să-l prindă “în lanț”.


Totuși, situația ia o întorsătură neașteptată când atât el, cât și Anabelle - frumoasa lui proaspătă soție, sunt uciși în mod misterios și scandalos… doamnele au acum subiecte noi de bârfă. A fost crimă? A fost crimă-sinucidere? Cine i-a ucis pe cei doi soți? A fost un jaf sfârșit prost?


Îngrijorată pentru soarta Violei și a lui Sebastian, nepoții ei care au rămas acum orfani, Janie - sora lui Bry, este decisă să afle ce s-a întâmplat în realitate și pornește o investigație pe cont propriu, iar pentru asta se “aliază” cu James Brooke, un tânăr reporter de la un ziar de scandal. Astfel cei doi nu numai că se vor îndrăgosti pe parcurs, dar vor afla și adevărul despre cele două crime, precum și alte secrete de familia ce trebuiau să rămînă îngropate.


Cu cinci ani mai devreme, aflăm povestea lui Giorgie Smith, o tânară actriță ce trăiește la Londra, cu un trecut dubios, dar care se îndrăgostește de Bry. Deși păstrează multe secrete ce au legătura cu viața ei de dinainte de a veni la Londra, ea nu credea că va apărea un bărbat care ar putea să o ia departe de teatrul de doi bani în care lucra, nici măcar un se putea gândi vreodată că va ajunge să fie invidiată de cele mai bogate femei din Manhattan.Trimis de acasă de mama sa pentru a ascunde anumite secrete, Bayard o întâlnește pe actrița frumoasă, dar care fuge de trecut și se îndrăgostește nebunește de ea, sau cel puțin așa ne spune el. Crede în măștile pe care ea le afișează, se căsătorește cu ea fără să o cunoască cu adevărat, pleacă la Paris în luna de miere, însă trecutul îi prinde din urmă.


Deși au o viață lipsită fără griji și par îndrăgostiți, nimic nu e ceea ce pare.

Cel mai rău mi-a părut de Georgie. A tăcut și a suportat tot ceea ce i-a adus nouă viață, l-a susținut pe Bry cum a putut mai bine, dar și-a făcut rău singură când nu a mai putut să discearnă adevărul de minciuna bine țesută chiar de ea.


Pentru ea am continuat să citesc romanul, chiar dacă pe la jumătatea cărții, cu toate secretele și trădările, cu toate întorsăturile de situații, am vrut să o abandonez. Nu știu dacă Bry a iubit-o sau doar a ținut la ea ca la o foarte bună prietenă (pe lângă verișoara lui, Anne) cu care s-a întâmplat să aibă și doi copii. Situația asta mi-a lăsat un pic un gust amar, dar până la urmă a fost alegerea ei să accepte o căsătorie de semi conveniență :).


Lauren Willig s-a născut la New York și a decis că vrea să devină autoare la vârsta de șase ani, când a pus mâna prima data pe un roman de dragoste. A trimis către publicare primul roman la vârsta de nouă ani, însă a fost refuzată. Ani mai târziu, după ce a făcut facultatea la Yale și un doctorat la Cambridge, a plecat la Londra pentru a-și aprofunda studiile, doar că aici s-a apucat de Facultatea de Drept la Harvard.


S-a întors la New York, unde a profesat ca avocat în litigii la o cunoscută firmă din Manhattan, dar după doar un an a decis că această carieră nu i se potrivește, așa că s-a apucat de predat literatura britanică la Yale.


În prezent se axează doar pe scris și are în lucru mai multe romane istorice din diferite perioade.


Cele mai cunoscute romane ale ei fac parte din seria “Pink Carnation” – 12 romane în care se îmbină misterul, dragostea, seductia și spionajul în Londra zilelor noastre.Nota mea: 5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Lectură plăcută!


Postări conexe

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page