top of page
  • Poza scriitoruluiCristina Mihai

Recenzie | "Lumânări vii" de Teo Matei (Cazurile și necazurile comisarului Anton Iordan #1)

Nu oricine reușește să creeze personaje bine conturate, pe care cititorul să și le amintească foarte ușor când dă peste un nou text unde ele își fac apariția. Ei bine, Teodora Matei se pricepe foarte bine să scoată la lumină istorii vechi, mici detalii menite să contureze personalități distincte.


Asta reușește și în poveștile sale polițiste, unde avem o echipă redutabilă formată dintr-un comisar „ușor infidel”, Iordan, preocupat mai mult de viața sa personală, dar călăuzit de o formidabilă intuiție și un tânăr inspector, Matache, ajutor loial, plin de energie, deprins cu ascunzișurile vieții sociale moderne.


Iar decorul în care-și desfășoară activitatea cei doi, mai ales în cartea de față, este unul sută la sută românesc, în cel mai bun și atrăgător sens al expresiei.

- Lucian-Dragoș Bogdan, autorul seriei mystery & thriller „Vagabond”



"Lumânări vii" este prima carte scrisă de Teo Matei pe care am citit-o, dar cu siguranță nu vă fi și ultima. Am luat deja volumul doi al seriei, pentru ca mi-a plăcut foarte mult de duo-ul din roman. Este vorba de comisarul Anton Iordan și inspectorul principal Sorin Matache, o pereche delicioasă care vă va aduce zâmbetul pe buze, deși ei vor invetiga crime care mai de care mai macabre.


Comisarul Anton Iordan este un personaj cu o viață complicată, plin de păcate, prins într-o căsnicie nereușită, cu o fiică răsfățată, o amantă voluptoasă și pasională care îi oferă tot ceea ce își poate dori un bărbat și un job care nu-l mai satisface. La polul opus facem cunoștiință cu inspectorul principal Sorin Matache, un tânăr inteligent și ferchezuit, capabil, dar pus pe distracție, care nu pare dornic să stea într-o relație stabilă și care nu face decât să profite de viață, atât cât îi permite locul de muncă :).


Teodora reușește să țină cititorul cu sufletul la gură și să-l păcălească cu piste false doar pentru, ca la sfârșit, cu o răsturnare de situație pe care nu aveai cum să o prevezi, să îți dea lovitura de grație. O crimă șocantă care se petreece în București, un ritm alert al poveștii și al investigației, cu mulți martori dificili și babe cârcotașe, cartea a reușit să mă cucerească încă de la primul capitol.


Iordan și Matache sunt într-o continuă acțiune, cu o mulțime de piste false, dar reușind să ajungă să identifice autorul crimei după ce pun indiciile cap la cap. Foarte fain redat traseul. Abia aștept să citesc următoarea carte din serie, "Afaceri de familie". Un roman cu acțiunea pe străzile și apartamentele gri ale Bucureștiului.


Cartea poate fi achiziționată de pe site-ul editurii Tritonic sau de pe Libris.


Nota mea: 5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Lectură plăcută!


Postări conexe

Afișează-le pe toate
bottom of page