top of page
  • Poza scriitoruluiCristina Mihai

Recenzie | "În mintea comisarului" de Teodora Matei (Cazurile și necazurile comisarului Anton Iordan #2)

O bătrână găsită moartă în apartament, o defecțiune la gaze și un Casanova mort pe canapeaua din sufragerie, o tentativă de omor, o tânără femeie, victimă a unei rețele de prostituție, și un băiat răpit. Se dau toate acestea împreună cu doi polițiști bucureșteni, detașați la Ploiești. Iar ce rezultă face parte din ceea ce va fi numit cândva "stilul Teodora Matei".


În_mintea_comisarului_Teodora_Matei

Acest volum de povestiri este creat în așa fel încât să ne ajute - și să-l ajute și pe comisar - să-și aducă aminte de unele dintre cazurile cele mai de succes pe care le-au rezolvat de-a lungul anilor. O presupusă sinucidere, o crimă pasională, o tentativă de omor, dar și o răpire, împreună cu cei doi polițiști bucureșteni detașați la Ploiești fac din acest volum unul plin de amuzament și mister. Teodora Matei are un stil propriu, natural și care te fac să stai lipit de carte până o dai gata.


„În mintea comisarului” este scrisă sub forma unui alt roman scris special pentru ca Anton Iordan să-și recapete memoria, memorie "rătăcita" în urma unui accident. Este o călătorie plină de umor unde asistăm la rezolvarea a mai multor cazuri, plimbându-ne pe străzile micului oraș Ploiesti.


De asemenea, pe lângă viața lor profesională, asistăm și la problemele pe care fiecare le au și în viața personală. Comisarul încearcă șă-și amintească de ce a ajuns așa cum a ajuns, ce l-a împin să ia anuiumite decizii care i-au schimbat viața. Sorin este... ei bine, Sorin. Așa cum ne-am obisnuit cu el, chipeș, fermecător și afemeiat :).


În_mintea_comisarului_Teodora_Matei

Teo Matei și-a creat un stil care-mi place tare. Cărțile ei sunt făcute în așa fel încât să vrei să citești mai mult și să descoperi noi povești. Mi-a plăcut volumul de față și singura problema este că au fost mai multe povești mici și am citit cartea mult prea repede. Mi-ar fi plăcut să fie un roman mult mai lung și povștile să fie un pic mai bine dezvoltate. Nu neg că au farmecul lor, dar parca mi-aș fi dorit ca fiecare poveste in parte să fie mai atent construită. Parcă au fost toate prea grăbite.


Nota mea: 4 ⭐⭐⭐⭐

Lectură plăcută!


În_mintea_comisarului_Teodora_Matei

Comments


bottom of page