top of page
  • Poza scriitoruluiCristina Mihai

Înainte de a deveni celebrii, scriitorii au avut locuri de muncă bizare.

Actualizată în: 17 feb. 2021

Indiferent de pregătire sau de interes, scriitorii celebrii au fost, cândva, nevoiţi să lucreze ca să se poată întreține. Mulți dintre ei au avut locuri de muncă bizare, dar aceste experiențe le-au format personalitatea și, poate, le-au dat imboldul necesar pentru a scrie.

William S Burroughs - lucrător la deratizare

După ce a fost Ț "pus pe liber" de armata Statelor Unite din cauza unor probleme psihiatrice, undeva prin 1942, scriitorul post-modernist William S Burroughs a fost nevoit să se mute la Chicago, acolo unde s-a angajat la o firmă de deratizare. Experienţele sale au fost notate într-un volum de povestiri intitulate „Exterminatorul”.

Agatha Christie - asistentă de farmacist

Cea mai cunoscută autoare de romane poliţiste, Agatha Christie, a lucrat în timpul Primului Război Mondial ca voluntar într-un spital pentru soldaţii britanici. După doi ani în care lucrat ca voluntar, ea a reuşit să ajungă asistent de farmacist, având un salariu anual de 16 lire - 1.600 de dolari astăzi.

Charles Dickens - muncitor într-o fabrică

Creatorul lui Oliver Twist şi a lui David Copperfield, britanicul Charles Dickens, a muncit de la vârsta de 12 ani într-o fabrică de cremă de ghete, pentru 6 şilingi pe săptămână. După, a început să lucreze într-un cabinet de avocatură, însă nu i-a plăcut și a decis să devină ziarist.

Feodor Dostoievski - inginer

Împotriva voinţei sale, părinţii lui Feodor Dostoievski au decis că atât el, precum şi fratele acestuia, Mihail, să urmeze cursurile Institutului de Inginerie Militară din Sankt Petersburg. Deşi avea doar 15 ani atunci, scriitorul rus detesta acest tip de educaţie, pentru că îl ţinea departe de literatură, religie şi artă.

Ambii părinţi au murit în timp ce Dostoievski se afla pe băncile institutului. Cu toate acestea, în pofida unor probleme de sănătate, el reuşeşte să termine universitatea şi se angajează chiar ca inginer pentru o scurtă perioadă de timp.

Arthur Conan Doyle - chirurg

După ce a studiat medicina la Universitatea din Edinburgh, autorul britanic Arthur Conan Doyle, creatorul lui Sherlock Holmes, a lucrat ca medic chirurg pe două nave de croazieră. La întoarcerea sa în Anglia, Arthur Conan Doyle a lucrat într-un spital din Hampshire, ocupându-se de pacienţi şi de romanele sale.

Franz Kafka - funcţionar juridic

Doctor în Drept al Universităţii Charles-Ferdinand din Praga, scriitorul evreu de origine germană, Franz Kafka, a lucrat un an de zile, voluntar, ca funcţionar juridic pentru o firmă de asigurări. După alte nouă luni, de această dată plătit, Kafka decide să renunţe la slujbă deoarece programul nu îi permitea să scrie. Deşi scriitorul caracteriza într-un mod dispreţuitor locurile de muncă, el era descris de şefi drept un angajat model.

Jack London - pirat

În adolescenţa sa, Jack London fura stridii de la fermele din Golful San Francisco, pentru a le vinde apoi în pieţele din Oakland. După ce barca sa a fost deteriorată, scriitorul american s-a alăturat mai multor echipe de pescari.

George Orwell - ofiţer de poliţie în Birmania

La 19 ani, scriitorul englez George Orwell lucra alături de poliţia din Birmania. După şapte ani, acesta este mutat într-o regiune din nordul Indiei şi se îmbolnăveşte de febra Dengue. Este trimis acasă în Anglia pentru a se recupera şi demisionează din funcţie, începându-şi cariera de scriitor.

Postări conexe

Afișează-le pe toate

Comentarios


bottom of page